Înapoi la prezentarea generală
Sfaturi utile
2. octombrie 2022

Top 10 stiluri de Design Interior

Inspirație pentru proiecte de succes

Un lucru îl știm clar. Indiferent de culoare, stil sau textură, lemnul este utilizat în toate stilurile arhitecturale și de design interior existente din lume. Interiorul locuinței ar trebui să fie o reprezentare direct a personalității noastre. Fie că vorbim de un stil anume sau de o combinație de mai multe idei și designuri, o încăpere ar trebui să ne facă să ne simțim cât mai confortabil, putând să ne regăsim în acesta. Având acest aspect în vedere, am pregătit Top 10 cele mai Populare Stiluri de Desgin Interior din Lume, din care te poți inspira când vine vorba de amenajarea propriei case.

1. Modern

Ideea de bază a stilului modern este de a crea locuințe simple fără dezordine și decoruri extra. Deoarece forma urmează funcționalitatea, tot ceea ce este folosit într-o casă modernă îndeplinește un scop practic.

2. Tradițional

Designul interior tradițional este exact așa cum sună – un stil de decor clasic, cald, reconfortant, familiar, care își are rădăcinile în tradițiile trecutului, fără a fi specific unei anumite perioade de timp. O schemă tradițională de design interior este atemporală, primitoare și elegantă, dar nu pompoasă.

3. Contemporan

Stilul contemporan de design interior este ceva care poate fi adaptat fiecărei încăperi a casei, fie dormitor, sufragerie sau chiar bucătărie. O cameră contemporană este un amestec de nou cu vechi, care o face perfectă pentru toți membrii familiei.

4. Industrial

Inspirat de fabricile din Revoluția Industrială, acest stil de design îmbrățișează elemente arhitecturale expuse, cum ar fi țevi, cărămidă și beton, și filozofia de design minimalist. Stilul de design interior include, de asemenea, becuri Edison, planuri deschise și o paletă de culori rece spre neutră.

5. Tranzițional

Designul interior tranzițional este un amestec dintre stilul tradițional și modern. Adunarea pieselor din cele două stiluri creează un design unic, care actualizează clasicii cu o senzație coerentă și modernă și echilibrează luxul cu confortul, masculinul cu femininul și antichitățile cu piesele noi.

6. Rustic

Interioarele rustice sunt definite de robustețea îmbinată cu frumusețea naturală . Accentul este de a crea o atmosferă relaxantă prin evidențierea utilizării lemnului, pietrei, frunzelor și a altor elemente organice. Designul permite caracterului fiecărei piese să iasă în evidență. De la noduri în lemn până la rugina pe metal, acest stil celebrează naturalul într-un mod aparte.

7. Boem-Boho

Stilul de design interior Boho este un semn al simțului esteticii îmbinat cu spiritul liber, ce reprezintă o uniune între cultură și expresii culturale cu forme și culori exotice pentru a forma un stil extravagant.

8. Minimalist

Stilul subliniază minimalismul în toate aspectele designului interior, de la mobilier simplu la palete de culori neutre, până la accesorii funcționale, dar nu extravagante. Totul este raționalizat, simplu și necesar, fără excese.

9. Scandinav

Stilul scandinav de design interior este o combinație de diferite stiluri de design care a evoluat din  cele cinci țări nordice: Norvegia, Suedia, Danemarca, Finlanda și Islanda. Stilul scandinav reprezintă un interior minimalist bazat pe utilitate și simplitate. De asemenea, încorporează spații simpliste, dar foarte funcționale, fiind totodată cald, lăsând loc invitațiilor. Ceea ce îl face diferit de designul minimalist este faptul că acest stil pune accent pe accesibilitate și nu doar pe necesitate.

10. Artistic Modern

Stilul Artistic Modern a apărut din Statele Unite. În trecut, acest stil de design interior era mai colorat și mai îndrăzneț. Formele mobilierului sunt contrastante la fel ca și texturile aflate în aceeași încăpere, fiind acompaniate de culori vibrante și decoruri extravagante.