70 ani, o aniversare specială a grupului Frischeis

27 noiembrie 2018

Totul începe în Stockerau: în 1948, aici a fost pusă piatra de temelie pentru succesul J. u. A. Frischeis. La momentul aniversării a 70 de ani de la înfiinţare, Austria continuă să fie centrul întreprinderii noastre care îşi desfăşoară în prezent activitatea la nivel mondial.

Comerț cu ridicata
Comerț cu ridicata

Firma Frischeis este atestată pentru prima dată la data de 26 noiembrie 1948 – aceasta este ziua în care i s-a eliberat autorizaţia de funcţionare pentru comerțul cu lemn și produse din lemn. Activitatea a fost lansată în clădirile unei foste tăbăcării – astfel se explică şi denumirea de „Gerbergasse” menţinută până în prezent. Printre primele mărfuri destinate comercializării s-au numărat scândurile, cărbunele și lemnul de foc. La mijlocul anilor '50, compania dispunea deja de zece angajați.

Producție
Producție

ÎNCEPEREA EXPANSIUNII

Primele filiale în alt land federal au urmat în anul 1959: se poate afirma că Josef Frischeis s-a întors acasă din sejurul petrecut la tratament în Bad Gastein cu înfiinţarea unei filiale în geantă… În anii de dezvoltare, un aspect a fost definit deja fără echivoc: diviziunea muncii între soți, care s-a menţinut pe parcursul celor treizeci de ani de conducere comună a companiei - Josef Frischeis este responsabil pentru achiziții și vânzări, iar responsabilitatea pentru finanțe a revenit soției sale Antonia. La momentul la care Josef Frischeis a murit mult prea devreme, în anul 1978, fiul său Johann a preluat afacerea și a condus-o împreună cu mama sa Antonia, care a rămas aproape de companie până la o vârstă înaintată.

Comerț direct
Comerț direct

Până la sfârșitul anilor 90, expansiunea companiei în Austria a fost în prim plan, în aproape fiecare land federal a fost deschisă cel puțin o filială. În paralel, de la începutul anilor 90, accentul a fost pe creștere internațională: Începând cu Republica Cehă, extinderea a fost continuată rapid în următori ani și în alte țări, cum ar fi Germania, Slovacia, Ungaria, Croația și România. Începând cu 2005 au urmat „piețele tinere”, reprezentate de Bulgaria, Bosnia-Herțegovina, Polonia, Rusia și Serbia. Odată cu achiziționarea DLH Asia și Africa, grupul JAF s-a lansat în anul 2014 şi pe piaţa drop shipping.

70 DE ANI DE COMPETENȚĂ ÎN DOMENIUL LEMNULUI

În prezent, grupul JAF este unul dintre principalii furnizori de lemn și materiale pe bază de lemn. 57 de locații, 17 țări, 3 continente: JAF s-a impus pe plan internațional ca partener puternic în industria prelucrătoare a lemnului, industria construcțiilor și revânzare și deţine deja calitatea de lider de piață în Austria, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria și Croația.

 

 De la înfiinţarea sa şi până în prezent, J. u. A. Frischeis a rămas o companie condusă de proprietari, care oferă un sentiment de încredere - de la reprezentanții externi de vânzări de la nivel local până la administrator. În spatele companiei noastre de tradiţie se află 70 de ani de valori stabile și expertiză autentică în domeniul lemnului. 

Fapte și Cifre