Înapoi la prezentarea generală
Sfaturi utile
16. ianuarie 2023

Importanța lemnului în economie și ecologie

Tu când te gandești la lemn, care este primul lucru care îți străbate mintea?

Textura, mirosul, aspectul sau sentimentul de liniște oferit de acesta? Într-o perioadă incertă din punct de vedere economic în care încercăm să fim cu toții cât mai atenți cu mediul înconjurător, dorim să te ajutăm și să îți arătăm importanța lemnului în economie și ecologie.

În urma unei exploatări corespunzătoare, precum replantarea copacilor recoltați, prevenirea dăunătorilor și a incendiilor, masivele forestiere pot deveni o sursă regenrabilă, durabilă și inepuizabilă de lemn.

Aplicațiile sale sunt numeroase și includ industria textilă, construcțiile civile, construcțiile navale, industria auto și industria farmaceutică.

Prin excelența sa, lemnul promovează foarte ușor o creștere economică durabilă, inteligentă și favorabilă incluziunii, deoarece îndeplinește toate cerințele pentru acest tip de creștere.
De fapt, dincolo de boom-ul pe care l-a cunoscut lemnul ca material pentru construcția de clădiri mari, datorită inovației în dezvoltarea lemnului de inginerie, unii experți subliniază că acesta este "materia primă a viitorului".
Pe atât de simplu și curat, pe atât de versatil poate fi acest material. Printre cele mai inovatoare aplicații se enumără producția de bioplastice și grafenă, 2 produse foarte cerute în industriile grele petro-chimice, dar și în viața de zi cu zi.
Astăzi, când reducerea producției globale de materiale plastice este o prioritate, a fost descoperit un material similar, dar durabil, fabricat din fibre de lemn, care poate fi utilizat, de exemplu, în industria auto. Acesta este grafenul, ultima inovație când vine vorba de regândirea utilizării lemnului.
Mai durabil, mai flexibil, mai ecologic dar și mai ieftin, grafenul își are esența din puritatea lemnului, dovedind din nou superioritatea acestui material.
Sectorul forestier a cunoscut o creștere semnificativă, iar în prezent se estimează că cifra sa de afaceri este de 20 000 de milioane de euro și că generează 210 000 de locuri de muncă, dintre care 130 000 corespund industriei de primă și a doua transformare, iar 80 000 lucrărilor forestiere.
Cu fiecare zi, ne apropiem din ce în ce mai mult de natură. Apreciem lemnul și ne reamintim de puterea sa. Noi aici la Holver vrem să demonstăm că lemnul, deși simplu, poate fi cheia succeselor complexe.
Dă o șansă lemnului să te cucerescă!