Înapoi la prezentarea generală
Sustenabilitate și responsabilitate
21. septembrie 2022

Importanța pădurilor din România

La Holver, nu subestimăm rolul pe care îl au pădurile în viața noastră.

Importanța pădurilor nu poate fi subestimată.

Pentru supraviețuirea noastră depindem de păduri, de la aerul pe care îl respirăm până la lemnul care adesea ne este indispensabil. Pe lângă faptul că oferă habitate pentru animale și mijloace de trai pentru oameni, pădurile oferă și protecție a bazinelor de apă, previn eroziunea solului și atenuează schimbările climatice. Cu toate acestea, în ciuda dependenței noastre de păduri, încă le permitem să dispară nejustificat.

O veste bună: Suprafaţa pădurilor din România a crescut cu peste 9.000 ha în 2019, iar anul trecut, suprafaţa pădurilor a crescut cu 1.000 de hectare (+0,02%), faţă de 2021, potrivit Institutului Național de Statistică.

Creşterea se datorează în principal unor reamenajări de păşuni împădurite şi introducerii în fondul forestier a terenurilor degradate şi a terenurilor neîmpădurite.

După oceane, pădurile sunt cele mai mari depozite de carbon din lume.

Ele oferă servicii ecosistemice care sunt esențiale pentru bunăstarea umană. Acestea includ:

> Absorbția gazelor cu efect de seră nocive care produc schimbări climatice. Numai în pădurile tropicale, un sfert de trilion de tone de carbon este stocat în biomasa supraterană și subterană
> Furnizarea de apă curată pentru băut, scăldat și alte nevoi casnice
> Protejarea bazinelor hidrografice și reducerea sau încetinirea cantității de eroziune și substanțe chimice care ajung în căile navigabile
> Furnizarea de alimente și medicamente
> Servirea drept tampon în caz de dezastre naturale, cum ar fi inundațiile și precipitațiile
> Oferirea de habitat pentru mai mult de jumătate din speciile terestre ale lumii

 

Întrucât ținem cont de importanța pădurilor, care nu au doar rol practic ci și fac din Romania un loc cu adevărat special, noi aici la Holver, ne luăm angajamentul de a colabora doar cu parteneri ce oferă produse provenite din surse sustenabile. Echipa noastră încearcă din răsputeri să aducă în viața clienților noștri o bucată din natură, într-un mod etic, ajutând astfel oamenii să conștientizeze valoarea și frumusețea adevărată a lemnului și a naturii. Dorim să arătăm lumii, frumusețea pădurilor țării noastre!