Înapoi la prezentarea generală
Sfaturi utile
4. octombrie 2022

Instrucțiuni de montaj și întreținere pentru terase compozit

Minim efort în configurare, montaj și întreținere

Terasele Holver sunt proiectate să ofere de-a lungul anilor un mediu plăcut în aer liber, cu minim de întreținere. Totuși, nerespectarea cu exactitate a instrucțiunilor de montaj poate duce la apariția defecțiunilor și la pierderea garanției produsului. 
În continuare sunt prezentate câteva detalii de care ar trebui să țineți cont:

 

Rosturi de dilatare termică

Spre deosebire de lemn, materialul compozit nu se va contracta ca urmare a absorbției umidității. Totuși, profilele de terasă din material compozit pot suferi o ușoară variație a lungimii, ca urmare a variațiilor de temperatură. Din acest motiv, se recomandă lăsarea unui rost de aproximativ 6 mm la capetele profilelor de 4 m.

Uniformizarea temperaturii profilelor înainte de tăiere și instalare

Pentru a vă asigura că toate profilele au aceeași temperatură la momentul debitării și montajului, este important să desfaceți pachetul și să etalați elementele. Tăierea la lungime se va face în același timp. Dacă elementele nu au aceeași temperatură la tăiere, acestea vor ajunge să aibă lungimi diferite când temperatura devine egală.

Înclinare și ventilare

Deoarece terasele din compozit au o rată foarte mică de absorbție a umidității, acestea pot fi instalate pe orizontală fără înclinare. Totuși, instalarea înclinată a profilelor are ca rezultat uscarea mai rapidă a terasei, iar apa de ploaie care se scurge va ajuta la îndepărtarea prafului.

Structura suport

Profilele compozit au rezistență mare la impact, chiar și în timpul iernilor friguroase. Totuși, profilele sunt mai flexibile decât lemnul și distanța dintre elementele suport nu trebuie să depășească 40 cm. Șinele suport trebuie instalate numai pe suprafețe plate dure.

Fixarea profilelor de terasă

Clemele de fixare trebuie folosite pentru a permite dilatarea și contracția termică. Se recomandă fixarea fiecărui profil cu ajutorul unui șurub pentru a evita deplasarea acestora, rezultat al dilatării și contracției repetate. Utilizați doar șuruburi adecvate și aveți grijă să nu le introduceți prea adânc în clemă.

Îmbinarea capetelor profilelor

Urmați cu atenție instrucțiunile de îmbinare puse la dispoziție de către producător pentru a evita incidentele neplăcute.

La Holver aveți posibilitatea de a planifica ușor și rapid terasa dorită cu ajutorul Configuratorului de terase. 

Alegeți din opțiunile disponibile și includeți elementele necesare pentru montaj, substructură, picioare reglabile sau paduri de susținere.

Folosește Instrumentele Digitale Holver